6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

Αγ. Ιωάννης Γαλιλαίος 19100 Μέγαρα , Τηλ.: 2960-28580 mail@6dim-megar.att.sch.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Παιδί και κυκλοφοριακή αγωγή

E-mail Εκτύπωση PDF
Tα παιδιά μας θέλουμε να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από το σχολείο ασφαλή. Οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.
Γι αυτό:

? Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που
πρ έπει να ακο λουθεί το παιδί σας, για να φθ άσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.
? Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.
? Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.
? Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.
? Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
? Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.
? Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.
? Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.
? Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.
Πηγή: Ελληνική Αστυνομία


Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου ο κύριος ΚΟΚ είναι ο μπαμπάς του Σταμάτη και του Γρηγόρη και ορίζει τους κανόνες για να κυκλοφορούμε όλοι με ασφάλεια στους δρόμους.

Το ποίημα του κυρίου ΚΟΚ


Το φανάρι ο Γρηγόρης

Με το πράσινο το φως
Τη σειρά σου θα σου δώσει
Να περάσεις βιαστικός

Το πορτοκαλί φανάρι

Με το λαμπερό το φως,
"Φίλε πρόσεχε", σου λέει,
"Ο Σταμάτης είναι μπρος".
...
Το παραπάνω ποιηματάκι περιέχεται στο βιβλίο και όπως κάθετι σ' αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουμε, να κατασκευάσουμε και να κάνουμε πολλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες παρέα με τον κύριο ΚΟΚ!

Παραμύθια ή μήπως είναι αλήθεια;

Πηγή: Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών


Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια - Εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά

To «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια» είναι ένα δωρεάν εκπαιδευτικό λογισμικό σχετικό με την Κυκλοφοριακή Αγωγή, κατάλληλο για μικρότερα παιδιά και για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να υπάρχει η σωστή καθοδήγηση των παιδιών μας για το πως θα συμπεριφέρονται στους δρόμους, πράγμα που το εν λόγω πρόγραμμα το κάνει πολύ καλά και με τέτοιο τρόπο, ωστε τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας!Μαθαίνω να κυκλοφορώ

 
Ulti Clocks content

Αναζήτηση

Ο Μικρός Αναγνώστης

Εισόδος μελών

Εορτολόγιο

Η Διεύθυνσή μας


Προβολή 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Downloads

Πώς να μας βρείτε

Δώστε διεύθυνση που βρίσκεστε και θα σχεδιάσουμε το πώς θα μας βρείτε