6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

Αγ. Ιωάννης Γαλιλαίος 19100 Μέγαρα , Τηλ.: 2960-28580 mail@6dim-megar.att.sch.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Το Σχολείο μας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στη γιορτή λήξης σχολικού έτους 2012-2013, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13η Ιουνίου και ώρα 08:15΄ στο χώρο του σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: 159 έργα τέχνης-19 καλλιτέχνες

E-mail Εκτύπωση PDF

Κλικ πάνω στην εικόνα για περήγηση στο μουσείο της Kυκλαδίτικης Τέχνης

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2013 04:00
 

Το Ηφαίστειο της Θήρας - Σαντορίνης

E-mail Εκτύπωση PDF

Η εσωτερική κατασκευή της Γης μοιάζει με κρεμμύδι, αφού αποτελείται από διαδοχικά στρώματα. Το εξωτερικό στρώμα είναι στερεό, λέγεται λιθόσφαιρα και αποτελείται από δώδεκα μεγάλες πλάκες, τις λιθοσφαιρικές πλάκες. Όταν δύο πλάκες πλησιάζουν μεταξύ τους, η μία βυθίζεται κάτω από την άλλη, λιώνει και μετατρέπεται σε μάγμα. Το μάγμα μέσα από ρωγμές που δημιουργούνται ανεβαίνει προς την επιφάνεια της Γης με τη μορφή λάβας. Έτσι δημιουργείται το ηφαίστειο.Επιπλέον με την κίνηση αυτή προκαλούνται συγκρούσεις και μεγάλες αναστατώσεις στις περιφέρειες των λιθοσφαιρικών πλακών, με αποτέλεσμα οι περιοχές που βρίσκονται πάνω από τις πλάκες αυτές να υποφέρουν από σεισμούς. Οι σεισμοί προκαλούν σοβαρές καταστροφές σε κτίρια, δρόμους, γέφυρες και άλλες κατασκευές του ανθρώπου.

Η εσωτερική κατασκευή της Γης μοιάζει με κρεμμύδι, αφού αποτελείται από διαδοχικά στρώματα. Το εξωτερικό στρώμα είναι στερεό, λέγεται λιθόσφαιρα και αποτελείται από δώδεκα μεγάλες πλάκες, τις λιθοσφαιρικές πλάκες.

Όταν δύο πλάκες πλησιάζουν μεταξύ τους, η μία βυθίζεται κάτω από την άλλη, λιώνει και μετατρέπεται σε μάγμα. Το μάγμα μέσα από ρωγμές που δημιουργούνται ανεβαίνει προς την επιφάνεια της Γης με τη μορφή λάβας. Έτσι δημιουργείται το ηφαίστειο.

 

Περισσότερα...
 

Μαθαίνω τις χώρες της Ευρώπης

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Κάντε κλικ στη χώρα που γράφει το πανό από το αεροπλανάκι που περνάει από μπροστά σας και μαζέψτε πόντους. Όποιος μαζέψει 360 πόντους (χωρίς κανένα λάθος) είναι ο νικητής.Αν δεν ξέρετε μια χώρα, πατήστε "Παύση", ψάξτε στο βιβλίο σας, εντοπίστε την στο χάρτη και κάντε κλικ πάνω της.Αν το καταφέρετε χωρίς παύσεις, τότε είστε πραγματικά ο σούπερ νικητής.

Κλικ στην εικόνα

 

Άσκηση με όλες τις χώρες του κόσμου

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Κλικ πάνω στην εικόνα

 

Παιδί και κυκλοφοριακή αγωγή

E-mail Εκτύπωση PDF
Tα παιδιά μας θέλουμε να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από το σχολείο ασφαλή. Οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.
Γι αυτό:

? Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που
πρ έπει να ακο λουθεί το παιδί σας, για να φθ άσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.
? Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.
Περισσότερα...
 

Η γεωγραφική θέση των χωρών της Μεσογείου-Τάξη Στ΄

E-mail Εκτύπωση PDF

Κλικ πάνω στο χάρτη

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2013 04:15
 

Σημαίες Μεσογειακών Χωρών-Τάξη Στ΄

E-mail Εκτύπωση PDF

Κλικ πάνω στο χάρτη

 

Ευρώπη - Γεωγραφία Στ΄Τάξης

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Κλικ πάνω στη γη για τους χάρτες

 

Τριώδιο

E-mail Εκτύπωση PDF

Αποκριά ή αλλιώς Καρναβάλι λέμε τις τρεις εβδομάδες (Τριώδιο) πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή. Ονομάστηκαν έτσι γιατί τότε τελειώνει η περίοδος της κρεοφαγίας πριν τη νηστεία. Από+κρέας δηλαδή αποχή από το κρέας. Το ίδιο σημαίνει και η λέξη Καρναβάλι που είναι συνώνυμη και προέρχεται από τη Λατινική γλώσσα. Carne+vale δηλαδή κρέας αντίο!

Τριώδιο ονομάζεται το Λειτουργικό Βιβλίο της Εκκλησίας μας το οποίο περιλαμβάνει τους Ύμνους των Κυριακών, απο την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο πρίν την Τελετή της Αναστάσεως.Ονομάζεται έτσι διότι οι περισσότεροι Κανόνες του Όρθρου(πρωινή Ακολουθία)περιέχουν τρείς Ωδές ενώ συνήθως περιέχουν εννέα Ωδές.

Το Τριώδιο τοποθετείται στα Αναλόγια των Ναών μας στον Εσπερινό του Σαββάτου της Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου αφού πρώτα ο Πρωτοψάλτης το παραλάβει απο την Εικόνα του Χριστού και το ασπασθεί.Έτσι ανοίγει το Τριώδιο, περίοδος η οποία διαιρείται σε τρείς μικρότερες, δηλ.Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου μέχρι Κυριακή της Τυροφάγου,Καθαρά Δευτέρα μέχρι το Σάββατο Του Λαζάρου και Κυριακή των Βαίων το βράδυ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο πρίν την Ανάσταση.Οι Κυριακές του Τριωδίου είναι οι εξής

1.Τελώνου και Φαρισαίου
2.Ασώτου
3.Απόκρεω
4.Τυροφάγου


 

Το Αλφαβητάρι της Μυθολογίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Κλικ πάνω στην εικόνα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 03 Μάρτιος 2013 09:16
 


Σελίδα 1 από 11
Ulti Clocks content

Αναζήτηση

Ο Μικρός Αναγνώστης

Εισόδος μελών

Εορτολόγιο

Η Διεύθυνσή μας


Προβολή 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Downloads

Πώς να μας βρείτε

Δώστε διεύθυνση που βρίσκεστε και θα σχεδιάσουμε το πώς θα μας βρείτε